Ce ne invata Ovidiu de la creditemici.ro despre credite?

Pentru cei care nu stiu ce este cu blogul lui Ovidiu, trebuie sa precizez ca acest blog a fost creat cu scopul de a informa si a arata care sunt cele mai bune solutii de creditare din Romania.

Acest blog de fapt este unul de educativ financiara, care si-a propus sa stranga toti creditorii la un singur loc – precum si-a propus Credite-Bancare.com – dandule oamenilor sansa sa compare creditele.

Ce ne invata Ovidiu despre credite și cum sa le abordam?

Vad cum atata lume este in cautare de credite rapide, iar acestia nici macar nu  au habar ce costuri se ascunde in aceste tipuri de finantari. In ceea ce urmeaza, va voi detalia pe scurt care sunt principalele dezavantaje si principalele avantaje ale acestui tip de credit.

 

Dezavantajele

  • Dobanda uneori este chiar si de 10-15 ori mai mare decat la banca;
  • Daca accesezi creditul pana la salariu si intarzi cu restituirea banilor la data scadeta, ai sanse mari ca sa platesti dobanda pentru fieacre zi de intarziere , si nu e tocmai ieftina, cam 1,2% pe zi, ceea ce inseman că poti achita in jur de 8 -12 lei sau chiar si mai mult, daca ai luat o suma mica.

Avantajele

  • Se acorda simplu si usor cu documente cat mai putine;
  • Acordarea sumei solicitate se face doar online:
  • Se acorda si persoanelor care au avut sau au restante la alte credite. Atentie! De la un timp nici aceste institutii nebancare nu mai acorda atat de repede bani restantierilor, se pare ca si aceste institutii nebancre au inceput sa-i ocoleasca.
  • Bani poti sa-i accesezi in decursul a 3 – 24 ore, totul depinde de suma solicitată;

Care sunt mai avantajoase? Bancile sau Ifn-urile?

O sa răspund cat mai scurt si la obiect, pentru ca in cazul de fata, nu am ce adauga prea multe, pentru ca exista o diferenta mare intre ele, doar la un punct, punctul fiind  dobanda.

Dobanda bancilor este cu mult mai avantajoasa decat la fin. Cand spun mai avantajoasa, ma refer ca este cu mult mai avantajoasa, ca de la cer la pamant.

De ex: la ifn ai o dobanda care ajunge si la 5000% daca vrei un credit mic si rapid, iar daca vrei un credit de nevoi personale, dobanda este in jur de 90% 140%.

La bănci, dobânzile sunt după cum urmeaza: de obicei banca are o dobanda intre 9 si 13% la creditele de nevoi personale, iar daca il iei prin card de credit, dobanda poate ajunge la 30%.

În concluzie: dobanda la banca este cu mult mai avantajoasa, dar se obtine mult mai greu, in schimb la ifn, dobanda este mai mare, dar finantarea se obtine super usor.

Mai multe pe creditemici.ro

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply